Open organiseren?

'Open Organiseren' is na de coronacrisis helaas gestaakt

Het project 'Open Organiseren' is na de coronacrisis helaas gestaakt en initieert geen nieuwe projecten meer. Deze website wordt niet langer geactualiseerd, maar blijft online voor archiveringsdoeleinden. Dit is mede mogelijk gemaakt door onze webhosting sponsor Goedkoophosting.nl en onze overige sponsoren. Het dient als een blijvende herinnering aan een verzameling van de meest bijzondere verhalen die we onderweg hebben verzameld.

  • Het project is kwalitatief cultureel van aard en heeft de potentie om een groot aantal bezoekers te trekken.
  • Het project speelt zich af op een geplande editie van OPEN, tijdens de openingstijden van de winkels, binnen het gebied dat is aangegeven op het kaartje. Het nodigt bezoekers uit meerdere delen van de stad te verkennen en houdt ze niet de hele middag vast op één plek.
  • Het project wordt zelfstandig uitgevoerd en draagt wezenlijk bij aan de versterking van de culturele sector, door bijvoorbeeld naast de bijdrage van OPEN extra cofinanciering aan te trekken voor de culturele programmering, door een product te ontwikkelen dat vaker kan worden ingezet, of door de bestaande culturele organisaties te laten profiteren van de exposure in de binnenstad. 

Vaststelling en toekenning van een bedrag geschiedt op basis van een projectplan met daarin in ieder geval een beschrijving van het project, de doelgroepen, een begroting, een dekkingsplan en een beschrijving van de duurzame bijdrage van het project aan de Leidse culturele sector. 

Impressie voorgaande edities

Bekijk de afgelopen OPEN edities.

Standaard documenten

Download het standaard contract met hierin de exacte voorwaarden.

Bekijk het reserveringenrooster.

En een kaartje van het werkgebied van OPEN.